Boomverzorging

De mens wil in een groene omgeving wonen, echter deze groene omgeving moet wel voldoen aan bepaalde wensen. Pruning boomverzorging helpt graag bij het realiseren van deze wensen.

Aanplant

Voor advies over boomtypen of groene erfafscheiding kan er een beroep gedaan worden op Pruning boomverzorging. Na het maken van de juiste keuze (gebaseerd op o.a. bodemsoort, ruimte en omgeving) kan Pruning boomverzorging zorg dragen voor de levering en aanplant. Aspecten als beluchting, voeding, kluitverankering en samenstelling van de grond in het plantgat worden hier uiteraard in meegenomen.

Begeleiding

ZaagoefeningEen jonge boom heeft in een verstedelijkte omgeving begeleiding nodig. Begeleiding om te blijven voldoen aan de wensen van de omgeving. Pruning boomverzorging verzorgt deze begeleiding die kan bestaan uit vorm- of begeleidingssnoei, voedingsadvies en de bestrijding van plaaginsecten en ziekten.

Kroonverzorging

Uitgescheurde plakokselOok bij een volwassen boom is verzorging nodig. Naast de bestrijding van plagen en ziekten is ook hier snoeien noodzakelijk. De snoeiwerkzaamheden in een volwassen boom bestaan uit het verwijderen van dood hout en inname van levend hout om uitscheuren te voorkomen. De kroonverzorging wordt door Pruning boomverzorging klimmend uitgevoerd. Het klimmend uitvoeren van kroonverzorging bespaart op de kosten van hoogwerker huur en voorkomt beschadigingen aan de kwetsbare ondergrond van de boom. Uiteraard zal de natuurlijke vorm van de boom behouden blijven.


esdoorn met uitgescheurde plakoksel

Vellen

Er komt een moment in het leven van een boom dat er afscheid genomen moet worden. Mogelijke oorzaken zijn leeftijd, verzwakking door schimmels of herinrichting van de directe omgeving van de boom. Pruning boomverzorging kan door gebruik te maken van klimtechnieken de boom in kleine delen afbreken. De kans op schade neemt met deze manier van rooien sterk af. Mocht het afbreken d.m.v. klimmen en begeleide val onverantwoord zijn, dan zal er met een telekraan gewerkt worden.